Togetherness VMC – 22.03.2019

Rådhuset. Niende samling.

 

 

Lukte på steiner.jpg

I koret nære.jpg

For seg selv.jpg

 

 

 

 

 

avslutning fløyte rita Sigve.jpg

steiner 2.jpg

Skilpaddehals1.JPG

 

 

 

 

 

Sigve morildblink1.jpg

Vi skal besøke morilden, for meg er det første gang!  Kulturene er nå blitt så store at de tar plass i flere kolber, slike kolber som man finner i et laboratorium. Vi venter i trappa som går ned mot laboratoriet, det er flere som ikke har sett dem før og stemningen er forventningsfull. For å øve oss på møtet synger vi sammen det vi skal synge til morilden i håp om at den skal lyse tilbake til oss. Vi avslutter sangsekvensene med et «every biiiiiird» som glir på en tone som går fra mørkt til lyst. Så går vi inn.

Morilden er usynlig i kolbene. Når alle har tatt plass inne i det dunkelt belyste rommet, slukkes lyset helt og vi synger. Morilden glitrer! Så fint det er å hilse på hverandre med sang og lys. Snart virker det dog som om morilden er sliten og vi avslutter med en sang mest for oss mennesker i mørket.

Vi beveger oss tilbake til K1-rommet og spiser tomatsuppe og slumrer med bordet mens vi hører på opptak av oss selv fra forrige gang i Rådhuset. Vi synger nasjonalsangen vår og One love. Det er mer tid denne kvelden til å leke med Cardew-komposisjonen med talekoret, der vi også spiller på stein og fløyter. Denne gangen er jeg selv med og slår eller gnisser to steiner mot hverandre på en skala mellom hardt og forsiktig, det er noe av det fineste jeg hører. Vi spiller etter et partitur alle forstår. I etterkant av disse to gangene som vi har spilt på steiner, er det å høre på opptakene og se på videoen av hender som lager lyd med steiner sammen med andre hender og steiner, som å vandre inn i en skog av lyder som både er egne og samspilte.

Her er utdrag fra det vi spilte av Cardew nr 1 denne gangen, også steinene:

Utsnitt fra Cardews partitur:

Skjermbilde 2019-04-20 kl. 12.29.51.png

Anne-May

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: